Belysning på kontoret

Viktigt med belysning på kontoret
Bra belysning gör det möjligt att uppfatta och förstå vår omgivning. I bra belysning känner vi oss trygga och kan utföra våra arbetsuppgifter på ett tillfredsställande sätt.

Bra belysning på kontor innebär dagsljus och belysning som tillgodoser krav på och atmosfär.  Se till att välja rätt lampor och rätt placering. 


Bumlingen

Olika typer av belysning behövs
På ett kontor utförs många olika arbetsuppgifter som alla behöver sin typ av belysning. Ibland arbetar man sittande, ibland stående, ibland ensam, ibland i grupp, vilket ställer krav på en genomtänkt kontorsbelysning.

En omsorgsfull planering av belysningsmiljön inte bara förbättrar arbetsmiljön utan gör även att man uppnår andra värden som stimulerande ljus– och färgsättning.

Att minimera bländning, skapa jämnhet i ljusbilden, tillräckligt ljus på rätt ställe, är några av de grundläggande kraven på en bra kontorsbelysning.

 

Dålig belysning medför risker
Felaktigt utformad belysning bidrar till att man blir trött i ögonen, kan få huvudvärk och spänningar i nacke/skuldra och rygg. Risken för olycksfall av olika slag ökar också.

Kontakta Lampan så kan ni få tips och råd på hur ni kan få rätt lampor och belysning till ert kontor… eller hemmakontor. www.lampan.se

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.