KRISTALLKLART

Hösten har klampat in med riktiga stormsteg hos oss här på västkusten. Vi lyser upp den mörka mustiga tillvaron under oktober med kristallveckor här på Lampan. Det innebär 20% rabatt på hela kristall-sortimentet under hela oktober månad! Passa på att fynda den mest klassiska av alla lampor.

Kristall-kronans historia sträcker sig tillbaka till 1600-talets slut då dess förmåga att bryta och reflektera ljuset gjorde den banbrytande i sitt slag mot dåtidens ljuskronor. Ägde man en kristall-krona ansågs man ha hög status och endast de mest välbärgade hade råd med de exklusiva kronorna. Ända fram till slutet av 1700-talet hängde kristall-kronorna nästan uteslutande i slott och kyrkor för att sedan sakta men säkert vandra in i folkhemmen där de stannat ända fram till idag.

Idag finns många olika kronor både stilmässigt och kvalitetsmässigt. Det som skiljer sig mest i pris är kvaliteten på kristallen och dess förmåga att reflektera ljuset. Idag är det själva stilen på lampa som kallas kristall-krona även om den har plastprismor. Skillnaden är då att plastprismor inte reflekterar ljus medan en krona med riktiga kristaller har en ojämförbar lyster och briljans. Bredden och variationen på stilar gör att det idag hänger en kristall-krona i gemene mans hem.

 

Markslöjd har många fina kronor i olika stilar och prisklasser. Här ovan ser du takkronan Mariedal, en vacker krona med brilliant kristall.

Besök vår webshop www.lampan.se för fler kristall-lampor från leverantörer som Krebs, Aneta, AH belysning, Oriva, Lyktan Bankeryd m.m. Under hela oktober månad har du 20% rabatt på alla kristall-lampor hos Lampan.

Klicka här för att komma direkt till Lampans breda sortiment på kristall-lampor!

Välkomna in i butiken på norgårdsvägen 3 i Uddevalla eller besök vår web-shop www.lampan.se.

Erbjudandet gäller 1/10-31/10 2012

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.