Välj LED lampor och spara tusenlappar!

on

Man ska absolut inte missa denna möjlighet att enkelt spara flera tusenlappar varje år. Om man tittar på en normalstor fastighet så kan man minska elförbrukningen med hela 70–80 procent enligt energimyndigheten.

För att få en enkel bild över hur mycket billigare LED lampor är så finns det ett bra exempel. Om man jämför med 40 stycken traditionella glödlampor så sparar man ungefär en tusenlapp på ett år.

Även om kostnaden för LED lampor är lite högre så har dom en fantastisk lång livslängd. Men man bör alltid ha med sig sunt förnuft. En billig LED lampa kan ha en kort livslängd eller andra problem som t ex ojämnt ljusflöde och ibland också ett flimmer.

Något som många har svårt för är förändringen av ljusstyrka, de flesta är vana vid och är uppväxta med watt. Idag pratar man istället om lumen när man väljer LED lampor och även andra lampor. En 60 watts glödlampa motsvarar för en LED lampa 700-805 lumen. Titta gärna mer på vår översättningstabell.

Det lönar sig verkligen att byta ut alla lampor i hemmet och det är viktigt att prioritera sin belysning. Investeringen är högre men man måste tänka långsiktigt. Så byt ut alla lampor mot LED både inomhus och utomhus. Om ni tycker att det är svårt att välja rätt LED lampor så hjälper vi er göra att hitta rätt och spara tusenlappar varje år.

För att enklare kunna räkna på hur mycket pengar man kan spara på energisnål belysning så har vi gjort en kalkylator som är lätt att använda. Kalkylatorn hittas här.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.