Behöver jag en väggdimmer för att dimra min taklampa?

Nej det behöver du inte.

Det känns alltid som en stor tröskel att betala massa pengar för en elektriker när man installerar sin nya taklampa enbart för att kunna dimra ljuskällan. Lösningen är LED-lampor som är dimbar i tre steg.

Med hjälp av LED tekniken kan du nu dimra dina taklampor med hjälp av din väggströmbrytare. Det finns flera modeller med olika egenskaper med det de har gemensamt är att de dimras i olika steg. För att dimra dina ljuskällor tänder du och släcker snabbt och då stegar ljuskällan ner i styrka. Du kan då skapa en mysigstämning vid middagar eller tända upp ordentligt om du skall läsa tidningen utan att byta din strömbrytare till en dimmer. De sparar mycket pengar på detta sätt och du behöver inte beställa hem någon elektriker.

Idag finns ljuskällorna med E27 och GU10 sockel. E27 ljuskällorna använder du till dina taklampor och GU10 använder du till dina takspotlights.

De varianter som finns idag med olika egenskaper är Airam med både E27 sockel och GU10 sockel som skiftar mellan 100%-60%-20% i styrka. Ljuskällorna har ett minne så skulle lampan vara inställd på 60% och du släcker för kvällen och tänder den dagen efter ligger den kvar på 60% i styrka.

Philips-sceneswitch

Ljuskällan SceneSwitch från Philips har även funktionen att ljuset blir varmare när du dimrar ner styrkan på lampan. Denna ljuskälla går från ljusstyrka 100%-40%-10% samtidigt som värmen på ljuset är 2700Kelvin-2500Kelvin- 2200Kelvin. Detta går att ljuset blir varmare och mer mysigt när ljuset dimras ner.

Philips-sceneswitch-color.jpg

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.