Badrumsbelysning

Badrummet är platsen vi besöker först på morgonen och sist på kvällen. Det är en plats för avslappning med ett varmt bad och också där vi får vara ifred en stund och läsa en tidning eller bok. Därför behövs det såklart bra stämningsbelysning och bra läsbelysning.

Självklart är det också ett måste att ha bra belysning i taket och vid spegeln. Runt spegeln är det viktigt att ha varmtonat, bländfritt ljus så att ansiktet får en trevlig färg när man sminkar sig eller rakar sig.

I taket är det att rekommendera ett dimbart ljus så att man kan justera det hur man vill. Till exempel ifall man vaknar på natten eller vill ha ett avkopplande bubbelbad kan det vara mysigt att ha ett lite svagare ljus i badrummet, medans ifall man fixar i ordning sig inför en fest vill man ha lite starkare ljus.

Det gäller att tänka till innan man köper badrumslampa, så man är säker på att den fyller den funktion och effekt som man vill ha. Man får bäst resultat om man jobbar med olika ljuskällor med både varmt och vitt ljus, belysa olika väggytor och föremål, istället för att ha ett tråkigt allmänljus över hela rummet. Ett tips är att placera sina spotlights i taket längs med väggarna istället för jämt fördelat i hela taket, det ger ett behagligt och indirekt ljus.

aneta-teresa-kristall-ip44-plafond

Teresa är en kromfärgad kristallplafond från Aneta. En riktigt vacker badrumslampa!

by-rydens-igloo-massing-3x20w-ip21-vagglampa

Igloo är en mässingfärgad vägglampa från By Rydéns. Den är perfekt att placera över en spegel!

Vill du lära dig ännu mer om badrumsbelysning så ska du kolla in våran belysningsguide! Där står allt man behöver veta om belysning i alla olika former.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.