Louis Poulsen

Louis Poulsen är ett varumärke som tillverkar fantastiskt snygga och stilfulla lampor. Det grundades år 1874 i Danmark, och år 1924 skapade Poul Henningsen lampan Paris som än idag är inspiration till hur Louis Poulsen designar sina lampor.

4254ffbdd5a31bd695027a5d04f50758
Lampan Paris

Det unika är hur de skräddarsyr sina designer för att få till det naturliga ljusets rytm, varenda liten detalj i lamporna har ett syfte att skapa och forma ett vackert och behagligt ljus. Louis Poulsen själva säger att deras mål är att skapa enkla och snygga designer som skapar en attraktiv miljö som påverkar både människor och platser, något som de absolut har lyckats med!

louis-poulsen-ph-kotte-koppar-48cm-taklampa
PH kotte

Detta är PH kotten som designades av Poul Henningsen år 1958. Han skapade den för att hänga i restaurangen Langelinie Pavillonen i Köpenhamn och den hänger faktiskt kvar där än idag. Sen dess har det tillverkats otroligt många fler lampor av denna modell och PH kotten är idag väldigt populär. Ljuset är bländfritt vart du än står i förhållande till lampan, den har 72 blad och sex rader som är noga vinklade för att skapa det perfekta ljuset. Riktigt elegant och stilren!

louis-poulsen-ph-5-classic-mattvit-taklampa
PH 5 Classic

Louis Poulsen tillverkar ju också lampor av den enklare modellen, som till exempel denna PH 5 Classic. Ljuset på denna är också bländfritt och lampan har formats i ett treskärmssystem som gör att ljuset reflekteras nedåt. Skärmarna lyser upp lampan och också omgivningen runt om. Insidan av denna PH 5 Classic är röd vilket skapar ett varmt och mysigt ljus. Perfekt lampa att hänga upp över matbordet eller i vardagsrummet!

Detta är bara två av alla fina lampor av Louis Poulsen! Alla är unika och har stilren design och ljussättning. Louis Poulsen har ett brett sortiment med lampor i olika prisklasser, men alla har samma fantastiska ljus och kvalité!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.