Köksbelysning

Köket är ofta husets mittpunkt. Det är där man samlar familjen för en mysig middag eller där man kan stå i flera timmar och laga god mat. Köket kräver en fin belysning och olika sorters belysning i kökets olika delar.

Vid arbetsbänkarna vill man ha ett ljus med fin färgåtergivning så att maten man lagar ser välsmakande ut, LED-lampor och halogen är att rekommendera!

Över matbordet bör man välja en armatur med ljuset riktat neråt åt bordet och gärna med bländfritt ljus, det är viktigt att skapa gemenskap kring middagsbordet så ljuset måste falla på alla som sitter vid bordet. Har man ett långt matbord kan det vara smart att sätta upp två eller flera lampor på rad för att få fint ljus över hela köksbordet.

Även allmän belysning i köket behövs och då rekommenderas plafonder eller spotlights med dimmer. Dimmer är bra att ha i alla lampor i köket för att kunna skapa olika stämningar till olika tillfällen.

by-rydens-planet-koppar-65cm-taklampa

Planet är en taklampa i koppar från By Rydéns. En riktigt häftigt lampa som passar jättebra över ett matsalsbord!

markslojd-tray-led-9w-svart-taklampa

Tray är en taklampa med LED-spottar i krom från Markslöjd. Denna är riktigt cool att ha över middagsbordet och för att inte ta massa plats från bordet så kan du istället placera dina växter uppe på armaturen!

 

Besök vår belysningsguide för att få ännu mer tips och inspiration för att få ett så snyggt kök som möjligt!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.