Barnrummets belysning

Bra belysning i barnrummet är oerhört viktigt för att stimulera barnets aktiviteter och lekar. Det behövs allmänbelysning, läsbelysning, arbetsbelysning och stämningsbelysning.

Läsbelysning kan placeras vid sängen eller om man har något annat ställe där man brukar läsa tillsammans med barnet, så småningom kommer barnet själv kunna läsa och behöver en bra lampa till det. Sänglampan är bra att ha dimmer på så man kan dimra ner den efter att man har läst en godnattsaga så att barnet får ett mysigt ljus att somna till, så att det inte är helt mörkt i rummet.

Arbetsbelysning till ett litet barn behövs på samma sätt som vi behöver arbetsbelysning på kontoret, skillnaden är att barnets arbetsplats är golvet, så en bra belysning riktad mot golvet är bra för barnet att sitta och leka under.

Allmänbelysning och stämningsbelysning får man genom att belysa hyllor eller rikta lampor mot speciella föremål. Rikta lamporna mot leksaker för att locka barnen att leka med dem, eller rikta ljuset mot väggarna för att få ett litet barnrum att se större ut!

I ett barnrum är det otroligt viktigt med elsäkerhet!

  • Nattlampor ska inte kunna brytas eller gå sönder om ett barn tar tag i de.
  • Barnet ska inte kunna komma åt lamporna.
  • Adaptrarna i bör inte ha högre spänning än 24 volt.
  • Använd kabelhållare på väggen för att hålla reda på sladdar så att barnen inte kan leka med dem.
  • Undvik lösa grenuttag.
  • Använd en LED-ljuskälla istället för vanlig glödlampa, eftersom en ledlampa inte blir lika varm.
  • Installera jordfelsbrytare.

philips-rocky-pendel-barnlampa

Rocky är en taklampa från Philips. En rolig barnlampa som är formad som en raket!

philips-frost-disney-taklampa (1)

Frost Disney är en taklampa från Philips. Nästan alla barn älskar filmen Frost, så varför inte ha karaktärerna på lampan? Riktig mysig lampa för ett barnrum!

eglo-viki-blommor-63cm-plafondvagglampa

Viki från Eglo är en mysig vägglampa i form av en blomma. När lampan är släckt är mitten på blommorna självlysande och skapar en stjärnhimmel!

Vi har massor med fler tips och trix i vår belysningsguide för att göra dina rum så bra som dom kan bli! Besök Lampan.se för att köpa en barnlampa eller någon annan lampa för den delen!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.