Globen Lighting

År 1984 så grundade Anders Hall lampmärket Globen Lighting i Svenljunga. Han hade haft många års erfarenhet av belysningsbranschen och var bra på det han gjorde. Till en början var det bara Anders och några få anställda som tillverkade och sålde sina lampor i Sverige, men idag är det ett ett stort företag som säljer runt om i hela Europa!

globen-lighting-diamond-koppar-taklampa
Diamond

Diamond är en serie av lampor är har blivit en riktig succé. Diamondserien finns i många olika färger och storlekar och förutom som denna taklampa så finns den också som plafond, golvlampa och bordslampa. Designen är gjord av Patrik hall och är gjord av metallstänger och just den på bilder är i koppar. Denna lampan har även synts i TV4:s program ”Äntligen Hemma”.

globen-lighting-grace-massing-taklampa
Grace

Ännu en riktigt snygg lampa från Globen Lighting. Detta är Grace som är en väldigt fin takkrona med nio armar där du själv får toppa med några vackra ljuskällor. Graceserien finns i både mässing och krom, och som taklampa, plafond och bordslampa.

globen-lighting-spring-high-klarmassing-bordlampa
Spring High

Serien Spring  är också en riktigt snygg och populär serie hos Globen Lighting. Denna är en bordslampa med mässingfärgad fot och ett klart 30-talsglas med bubblor. Serien finns i olika modeller men det bubbliga glaset har de alla gemensamt. Spring finns i mässing och krom, och själva kulan finns i klar och rök, och varianterna som finns är taklampa, bordslampa och plafond.

 

Globen Lighting har funnits i 35 år och går bara mer framåt för varje dag. De är nytänkande och kreativa och de lovar att fortsätta på samma sätt i framtiden. Gå in på Lampan.se för att se fler av deras vackra lampor!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.