Vardagsrumsbelysning

Vardagsrummet tillbringar vi vanligtvis mycket tid i, det är där vi myser, kollar på tv, vilar och umgås med familjen . Eftersom man tillbringar mycket tid där och gör många olika saker i rummet så krävs det ljus som passar till varje tillfälle. Det är viktigt att planera sin ljussättning och dela in rummet i olika delar med olika belysning i varje. En del för till exempel läsning där det är viktigt med en lampa som man kan rikta, så man inte stör någon bredvid som kollar på tv.

En annan del är vid TV:n och ifall man till exempel ska städa krävs det ett bra allmänljus, vid en TV är det även smart att ha stödbelysning bredvid TV.n så att inte ögonen behöver anstränga sig för mycket. Har man en lampa över soffbordet är det viktigt att tänka på att ha den bör vara bländfri och i rätt höjd så den inte skymmer TV:n. För att göra det extra mysigt så kan man använda LED-lampor som dekorationsbelysning och rikta mot väggar eller hänga upp i olika höjder där det är tomt med inredning.

herstal-ballon-krom-taklampa
Ballon

Ballon är en stilfull takkrona från Herstal. Den har tre armar med tre glaskupor, i kuporna är det en dimbar LED-lampa i vardera. Riktigt snygg att ha över soffbordet!

 

by-rydens-random-massing-taklampa
Random

 

Random är en populär serie från By Rydéns. Denna har åtta st ljuskällor, hälften har e14 sockel och andra hälften har e27 sockel. Med tanke på det olika ljuskällorna är den riktigt häftig!

 

lampan.se har vi otroligt mycket olika lampor som passar perfekt att ha i sitt vardagsrum! Vi har även ännu fler tips på ljussättning och allt annat som har med belysning att göra, på vår belysningsguide!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.