Skulpturala former från Watt&Veke

on

Vårens nyheter från Watt&Veke är som alltid något utöver det vanliga. Bordslampan Sherman  är ett utmärk exempel på det spännande formspråk som kännetecknar Watt&Veke’s sortiment. Designfilosofin om att varje produkt ska ha en egen identitet lyser igenom deras formstarka sortiment och alla lampor är varsamt utvalda för att skapa en tilltalande atmosfär i varje hem. För Watt&Veke är det i samspelet mellan design och ljuskvalitet som magin uppstår, något som märks inte minst i bordsfoten Sherman, men också på lampfötter som Mai, Alfonso, Zelma, Gabrielle och Manuela.

Ovan: Sherman och Lenny är två imponerande lampfötter ifrån svenska Watt&Veke.

Förutom sina skulpturala former överraskar Watt&Veke med spännande material och en helt ny yt-finish, Oxiderad krom, som ger ett bränt uttryck. Färgmässigt är Oxiderad krom en blandning av antiksilver med varierande varma inslag och toner av brons. Ytan kan se nästintill oljig ut och har med andra ord ett väldigt spännande uttryck.

Ovan: Industriella Art Deco- inspirerade lampfoten Jordan, robusta Gabrielle och vackra Zelma.

Från Art Deco till nostalgins skandinavien.

Watt&Veke’s svenska rötter genomsyrar delar av deras sortiment och syns framför allt i de klassiska dragen hos lampfoten Stig och Harry som fått sina väl valda namn efter det ljuva femtiotalets top tio-lista. Stig och Harry är båda tillverkade i det för femtiotalet tidstypiska materialet keramik och lanserades redan förra våren i varsin grön skön nyans och har i år kompletterats i vitt. Keramik ligger helt rätt i tiden och är ett material vi kommer att få se mycket om framöver.

Ovan: Takskärmarna Ellipse och Boll är stående kundfavoriter. Nyheterna Ludde och Oscar i kombon opalvitt glas och ask samt nostalgiska ensemblen Stig och Harry.

 

Kika in på hemsidan www.lampan.se för att se mer lampor och belysning  ifrån Watt&Veke.

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.