Trädgårdsbelysning för alla

Våren är på ingång och längtan efter uteliv och sena sommarkvällar i trädgården har infunnit sig. Med andra ord perfekt tid att planera din trädgårdsbelysning! Visste du att vi på lampan erbjuder trädgårdssystem i 12 Volt och 24 Volt där man på egen hand enkelt skräddarsyr sin trädgårdsbelysning? Markslöjds Garden 24  är ett av våra trädgårdsbelysningssystem som man enkelt kopplar in själv. Garden 24 ger dig möjligheten till att kombinera pollaredeck lights och punktbelysning med spotlights– allt på samma transformator som man i sin tur sätter i el-uttaget. Det innebär att du kan låta Garden 24 löpa från garageuppfarten till altanen och vidare ut i trädgården. Något man ska tänka på är att totala längden på sitt Garden 24 system inte får bli längre än 50 meter eftersom detta kan medföra förluster i ljusstyrka, välj då hellre två transformatorer och bygg systemet utifrån två olika el-uttag. Titta gärna på filmen nedan och inspireras till egna lösningar som passar just din trädgård.

Instruktions- och inspirationsfilm för Garden 24 från Markslöjd

Skapa rum i trädgården
För att skapa rätt stämning av belysning i din trädgård rekommenderar vi alltid att du börjar med en skiss. Vad vill du lyfta fram när det skymmer? Har du en favoritbuske? Kanske ett träd, en skulptur eller en vacker bergvägg att belysa med släpljus på tomten? Genom att fundera ut vad man vill lyfta fram skapar du en levande trädgård även när mörkret faller. Ett tips är att ta med dig ficklampan på en liten trädgårdsvandring när solen gått ner, då kan man experimentera och få en känsla av vad man vill ljussätta. En bra tumregel är att variera höjden på ljuskällan i exempelvis en rabatt för att skapa ett dynamiskt intryck. Tänk också på vad det är du ser inifrån så att du får uppleva din trädgård även kvällstid när du blickar ut över den.

Genom att belysa utvalda delar av din trädgård skapar du olika miljöer och en känsla av rum i trädgården. Detta ger ett lugnare intryck och du kommer samtidigt uppleva att din trädgård eller uteplats känns större.

På bild ovan ser du, förutom pollaren till Garden 24, delar av Markslöjd’s 12 volts-system Trädgård med sina många varianter av trädgårdsbelysning. På hemsidan under fliken Utebelysning hittar du mer om detta system- www.lampan.se.

Vi hjälper gärna till med planeringen av din trädgårdsbelysning! Välkommen in till butiken på Norgårdsvägen 3 i Uddevalla eller ring vår kundtjänst så guidar vi dig.

cropped-sigill-2018-b.png

 

 

 

 

 

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.