Flexibla belysningslösningar för det trendiga köket

on

Få har nog missat kökstrenden där förvaringsskåpen får stå tillbaka för känslan av rymd. Vägglampor som arbetsbelysning är ett trendigt och dekorativt sätt att belysa köksbänken. Vad många kanske inte känner till är att vanliga sänglampor gör sig lika bra i köket med fast installation genom att helt enkelt klippa av den medföljande kabeln. Genom att välja en ljuskälla till som är dimbar så sätter du enkelt stämningen om kvällen med en väggdimmer. Välj en väggdimmer som är universal och klarar av att dimra allt från Halogen till LED till 12 volt, så har du större valmöjlighet när du väljer både lampa och ljuskälla. Ett tips är att välja en LED-ljuskälla som dimrar till lägre kelvin-tal och därmed ger ett varmare sken ju lägre i styrka du dimrar. Exempel på en sådan ljuskälla hittar du här.

Nedan bjuder vi på lite inspiration där vägglampan som från början var tilltänkt sovrummet, har fått flytta in i köket.

Bazar mini är en populär vägglampa från By Rydéns  som ger en skarp och industriell känsla i köket. 

Multi, Conrad och Fredrikshamn– alla från vår leverantör Markslöjd.

Vägglampan Multi från Markslöjd är som namnet indikerar en multifunktionell vägglampa med USB-ingång och hylla i ett. I köket blir Multi både en hylla för kokboken och stämningsbelysning på samma gång. Nere till vänster har vi Conrad på stålskena är både dekorativ och funktionell där du själv  bestämmer över och rikta ljuset efter behov. Den stora bilden ovan till höger ser vi vägglampan Fredrikshamn från Markslöjd som ger köket en modern och luftig känsla.

15757[2].jpgVägglampan Bolt från By Rydéns har fått en fast installation som arbetsbelysning i köket.

care-of-bkrd-cyklist-vit-taklampaAtt ha hängande taklampor över en köksö ger inte bara köket en identitet, utan centrerar också ljuset ner på arbetsytan. Taklampan Cyklist från Care of BKRD sätter en tuff prägel till inredningen och är en uppskattad variant till hängande arbetsbelysning i köket.

 

cropped-sigill-2018-b.png

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.