Vikten av bra belysning

Citat In Classic FashionOMEGAGloriaCitat Anna-Karins text om belysning

Vikten av bra belysning i ett hem kan inte nog betonas. Bloggaren Anna-Karin som driver inclassicfashion.se har sammanställt sina mest användbara tips vad man ska tänka på när det kommer till hembelysning.

Fem tips för en lyckad ljussättning:
1: Börja med allmänljuset, fortsätt med stämningsljuset och avsluta sedan med funktionsljuset när du planerar din ljussättning.
2: En viktig regel att tänka på är att ju större rum, desto fler ljuskällor behövs för att göra det trivsamt. En generell riktlinje är 6-8 lampor för ett normalstort vardagsrum. Ofta behövs det fler ljuskällor än vad man kanske kan tro.
3: Enbart en taklampa gör att ljuset blir begränsat, komplettera den med flera mindre lampor som du placerar på olika platser i rummet.
4: Köket är otroligt viktigt när det kommer till belysning. Börja med högt placerat allmänljus, en riktigt vacker pjäs över matbordet och avsluta med bra punktbelysning i fönstren samt över arbetsbänken.
5: En vacker golvlampa ger det där lilla extra till ett rum. Satsa på kvalitet och design som håller i längden!

Med stort intresse för inredning och en helt ny lägenhet på vackra Kvarnholmen i Nacka tog Anna-Karin med sambo sig an ljussättningen från scratch för ett genomtänkt och varaktigt resultat. Läs hela Anna-Karins text här.

Lampan6.jpg

Hemma hos bloggaren Anna-Karin Evegård syns bland andra bordslampan Omega från By Rydéns, takkronan Gloria från Belid samt lilla bordslampan Bug från Care of BKRD. Du hittar dem här, här och här.

Lampan, störst på hembelysning!

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.