Svejk – lampor med nostalgi från Co Bankeryd

Bordslampan Svejk 13 i fägergen Matt Beige från Co Bankeryd
Svejk 13 Beige Bordslampa från Co Bankeryd

Lampan.se lanserar nya lampserien Svejk designad av designstudion Amsell Berlin för co Bankeryd. Svejk är en stilren serie lampor som innefattar vägglampor samt bordslampor i två storlekar. Formen är okomplicerad och linjerna är rena. Finishen är matt i både beige och svart med detaljer som kontrasterar i mässing eller nickel. Ljuset från Svejk riktas utefter behov och skärmen ger en väl tilltagen bredd på ljusets spridning. 

Designstudion Amsell Berlin grundades i Stockholm under 2004 av Pia Amsell och Barbro Berlin, som båda står bakom designen för serien Svejk. Dess formspråk flirtar med dåtidens studiolampa men inspirationen är hämtad ur formerna i en gammal soldathjälm. Namnet kommer från designens ursprung och hämtades ur boktiteln ”Den tappre soldaten Svejk” av Jaroslav Hasek. Med lite fantasi kan man se soldaten Svejk i det nostalgiska formspråket med designduons inspiration hämtad ur en svunnen tid.

Vägglampa och bordslampa Svejk i matt svart från Co Bankeryd
Svejk 13 svart bordlampa och Svejk 13 svart vägglampa

Vägglampans design gör sig likväl som sänglampa i sovrummet som på första parkett som läslampa i vardagsrummet. Bordslampan Svejk kan placeras på golv riktad uppåt för ett spännande ljusbild upp längs väggen eller för att punktbelysa en tavla eller ett mörkt hörn. Den höga bordslampan Svejk 13 kan även användas som skrivbordslampa, då skärmens väl tilltagna bredd ger en bred riktad ljusbild mot skrivbordet.

 

 

 

Bordlampan och vägglampan Svejk från co Bankeryd finns i färgerna mjukt beige med detaljer i matt mässing och i svart med detaljer i nickel och finns att köpa på lampan.se.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.