Hanna Wessman formger lampor för Watt&Veke

on

Om man, liksom jag, har en förkärlek till retromöbler och grafiskt formstarkt uttryck i lampor såväl som övrig inredning så är inredningsdesignern Hanna Wessman’s formgivning för Watt&Veke en ren och skär dröm. Med inspirationen hämtad ur tidigt 60-tal har hon släppt två serier med lampor Spoon & Box, vars namn återspeglar dess formspråk.

Enligt Hanna Wessman själv är belysningen en oerhört viktigt för helhetsupplevelsen och funktionen av ett hem. Hon anser att man med enkla medel kan förändra känslan i ett rum och att det är i samspelet mellan ljus, material och rum som magin uppstår. Hennes upplevelse och uttryck ligger till grund för två uppmärksammade kollektioner lampor Spoon och Box som alltså är ett designsamarbete mellan inredningsdesignern Hanna Wessman och det välkända varumärket Watt&Veke.

Serien Spoon består av golvlampan Spoon Floor, taklampan Spoon Ceiling och bordslampan Spoon Table. Serien har genomgående en sober mattsvart finish och detaljer i äkta mässing på alla lampor. Formspråket är stilrent och de karaktäristiskt sked-formade lampskärmarna har en vit ljusreflekterande insida som bidrar med en mjuk och justerbar ljusbild. Lampornas kabel är klädd i svart textil för ett fulländat och exklusivt uttryck i enlighet med lampornas övergripande känsla och karaktär.

 

Serien Box har, till skillnad från Spoons mjuka former, ett kubistiskt formspråk och består av takspotlight Box Ceiling i svart matt finish och även här med en vacker detalj i mässing. Takspotlighten Box ger utrymme för kreativitet! Placera flera Box takspot i rad över köksön eller ensam som punktbelysning av en tavla eller ett mörkt hörn. I serien Box ingår också en bords- eller golvspotlight i svart samt vit och båda med detaljer i mässing och en bas i lyxig marmor. Box floor spot black/brass eller Box floor spot white/brass placeras på såväl golv som på bord eller piedestal och kan bidra med en spännande punktbelysning eller skapa en vacker ljusbild längs en vägg med struktur.

Med serien Box kan du med det riktade ljuset skapa en levande och dramatisk ljussättning och bara kreativiteten sätter gränser för vad du kan åstadkomma med just din ljussättning.

Serien Spoon & Box av Hanna Wessman i samarbete med Watt&Veke finns att köpa hos Lampan.se

Sigill-2018-B

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.